Zij-instromer

Wil jij de overstap maken naar een baan in het basisonderwijs?

 

Wij zoeken enthousiastelingen die de overstap willen maken naar een baan als leraar primair onderwijs bij onze stichting Sozko.

  • Heb je een baan, maar droom je ervan om voor de klas te staan? 
  • Heb jij een bachelor afgerond op hbo- of universitair niveau, maar geen lesbevoegdheid voor het primair onderwijs?
  • Wil jij werken in een mensgerichte organisatie, waar kinderen centraal staan?

Kom bij Sozko!

Sozko is een bijzondere stichting:

  • We zijn klein: drie scholen. Dat betekent dat er korte lijntjes zijn, dat je gezien en gehoord wordt, en dat je als je wil je stempel kan drukken op ontwikkelingen.
  • We zijn heel divers: de scholen hebben heel verschillende leerlingpopulaties, werken met andere concepten, zijn gevestigd in een verschillende wijk in Utrecht. Dat brengt mogelijkheden om veel verschillende dingen te leren.
  • We hebben net een nieuw Koersplan gemaakt, waarin we schrijven wat we de komende jaren willen bereiken. Onze doelstellingen zijn realistisch, enthousiast en inhoudelijk. Je kunt je opwerpen om één van de doelstellingen te gaan realiseren, uiteraard samen met anderen.
  • We zijn financieel gezond. Dat betekent baanzekerheid voor medewerkers en genoeg middelen om te investeren in nieuwe ontwikkelingen.

Meer info over onze stichting en onze scholen vind je op onze website, www.wijzijnsozko.nl

Begeleiding

We gaan de begeleiding van zij-instromers in het nieuwe schooljaar verder vormgeven. Er zijn al een aantal zij-instromers werkzaam binnen Sozko, en samen met de nieuwe zij-instromers willen we regelmatig bijeenkomsten en intervisie organiseren. We zorgen ervoor dat je de (gedeelde) verantwoordelijkheid voor een groep krijgt en dat je ook andere dingen in de scholen kunt doen. We willen ervaren leerkrachten samen met jou willen laten werken in de klas en na schooltijd.

Opleiding tot leerkracht.

Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden tot het vergoeden van de scholingskosten die gepaard gaan met het halen van de lesbevoegdheid. Er bestaan verschillende scholingsmogelijkheden. Je kunt direct als zij-instromer beginnen, je kunt eerst een half jaar ervaring opdoen als leraarondersteuner, je kunt de deeltijd PABO of flexibele deeltijd PABO doen. We denken met je mee.

Ben je enthousiast geworden?

Dan nodigen wij jou graag uit voor een oriënterend gesprek. Stuur je motivatiebrief en CV naar bestuur@sozko.nl Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion Wiendels, bestuurder, tel. 06 33708128.