Leerkracht stamgroep middenbouw (3/4/5) 

 

De Jenaplanschool Cleophas is een school waar kinderen, leerkrachten en ouders samen een open speel- leeromgeving creëren. Stimuleer en motiveer jij de leerlingen uit de middenbouw in betekenisvol leren? Dan hebben wij bij Jenaplanschool Cleophas de uitdaging voor jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een stamgroepleider middenbouw die onze leerlingen in de middenbouw vertrouwen geeft en zo het verschil maakt.

De Cleophas is een Jenaplanschool. Jenaplanonderwijs draait om zelfstandigheid en benadrukt hoe mooi het is dat iedereen uniek en onvervangbaar is. Kinderen worden gestimuleerd om eigen verantwoordelijkheid te nemen, maar elkaar ook te helpen waar mogelijk. Bovendien leren ze van elkaars achtergrond, vaardigheden en kennis. Uiteraard worden ze hierbij gesteund en gemonitord door hun docent.

De school maakt onderdeel uit van een kleine, mensgerichte stichting (SOZKO), met twee andere scholen voor basisonderwijs. Klein maar fijn: als je wilt, kun je over veel onderwerpen meepraten en kun je je stempel drukken op het beleid. Graag zelfs.

De drie scholen binnen de stichting zijn qua leerlingenpopulatie erg verschillend, maar we willen wel steeds meer gaan samenwerken en beter gebruik van elkaar maken, of (indien gewenst) leerkrachten uitwisselen of op meerdere scholen inzetten. Als je daar interesse in hebt, kun je daar een rol in spelen.

Wat ga je als stamgroepleider middenbouw bij ons doen?

Op Cleophas werken we in de onderbouw in tweejarige stamgroepen, in de midden- en bovenbouw in driejarige stamgroepen. Als stamgroepleider middenbouw ga je werken in één van onze vier middenbouwgroepen, met in totaal zo’n 22 kinderen uit groep drie, vier en vijf. Kinderen krijgen deels dezelfde lesstof en deels gericht op hun jaargroep. Het belangrijkste in de stamgroepen is het samen met en van elkaar leren.

Wat vragen wij van jou als stamgroepleider

Jij bent, als echt mensenmens, in staat om mensen écht te coachen en hebt logischerwijs een groot hart voor kinderen. Daarnaast heb je om onze schoolambities te kunnen realiseren voldoende kennis van de leerlijnen en bij voorkeur ervaring (of tenminste affiniteit) met  Jenaplan onderwijs. Verder verwachten we van je dat je:

 • de PABO hebt afgerond of bent in de afrondende fase;
 • eventueel ervaring met het Jenaplan;
 • kunt werken met groeps- en individuele plannen
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden die nodig zijn om samen te werken met ouders, leerlingen en collega’s;
 • niet snel opgeeft en weet dat humor helpt. Je bent gewoon een fijne collega!

Wat bieden wij jou als stamgroepleider? 

Je komt te werken bij De Cleophas, een school met aandacht voor elkaar, waar ruimte is voor ontwikkeling en eigenaarschap van leerlingen. Daarnaast bieden wij jou:

 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao primair onderwijs;
 • Een baan met startdatum zo snel mogelijk;
 • Startend met een jaarcontract, gevolgd voor een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • Een parttime dienstverband: 0,2-0,8 fte, dagen in overleg;
 • Reiskostenvergoeding, 8% vakantiegeld, 13e maand;
 • Een functie in een open team met een prettige werksfeer en gemotiveerde collega’s;
 • Een school waar de zorg voor het kind centraal staat, waar vervangers graag terugkomen en stagiaires voor in de rij staan.

Sollicitatieprocedure

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur ons dan jouw motivatie (mag in briefvorm, mag ook anders) en cv toe.
Dat doe je naar: directie@cleophas-sozko.nl directeur Maaike de Mooy.
Neem ook een kijkje op onze website www.wijzijnsozko.nl voor meer informatie. Wanneer je inhoudelijke vragen hebt kun je contact opnemen met Maaike de Mooy, telefoonnummer 030-2614568 of stuur een mail naar bovenstaand emailadres.