Leerkracht verbindingsgroep

 

Basisschool Joannes XXIII is een multiculturele school in de wijk Overvecht in Utrecht. In Overvecht zijn er jonge kinderen die in onvoldoende mate profiteren van het voor en vroegschoolse (taal) aanbod. Hierdoor wordt de kans op ontwikkelingssucces verkleind. Om deze kinderen optimale kansen te bieden op een succesvolle start van hun schoolloopbaan, zijn we in het nieuwe schooljaar gestart met een zogenaamde verbindingsgroep Taal.

Wie zijn wij?
De Joannes XXIII is een basisschool in de wijk Overvecht in Utrecht. De school is gesitueerd  in een prachtig nieuw schoolgebouw met een uitdagend schoolplein.  Op de Joannes zitten zo’n 216 kinderen die les krijgen van ongeveer 28 enthousiaste (parttime) leerkrachten.
De Joannes XXIII is een van de drie scholen die vallen onder een kleine stichting: de SOZKO. Wij zorgen goed voor ons personeel. Medewerkers zijn bij Sozko geen nummer, iedereen kan zijn/haar stem laten horen en daarmee een stempel drukken op beleid en ontwikkelingen. Iedere werknemer ontvangt een laptop en krijgt veel tijd voor lesvoorbereiding en verwerking. Kijk ook eens op de website www.joan23.nl.
Door de goede ondersteuningsstructuur en goede leercultuur behaalt de Joannes XXIII al jaren  mooie resultaten. die ver uitsteken boven die van vergelijkbare scholen. De school werkt samen met de 11 andere basisscholen in Overvecht. Samen vormen zij de Brede School Overvecht. Belangrijke pijlers binnen de Brede School Overvecht zijn:

 • Talentontwikkeling
 • Vreedzame Wijk
 • MuziekRoute.

De Verbindingsgroep Taal is een kleutergroep waarin;
We werken met maximaal 15 kinderen per leerkracht. Er wordt nauw samengewerkt met een HBO geschoolde pedagogisch medewerker. Binnen de Joannes XXIII is een VVE coördinator aanwezig die zich specifiek op de kleuterbouw richt. Zij is beschikbaar als sparringpartner en kan meehelpen in de klas, en zorgt mede voor een ononderbroken ontwikkelingslijn tussen het peutercentrum en de vroegschool en zorgt voor een goede samenwerking met de andere kleuterklassen. Je staat er niet alleen voor! In samenwerking met een kleuterexpert is een kleuterplan ontworpen waarin staat op welke wijze wij het beste kleuteronderwijs kunnen geven. Dit is de leidraad voor het werken met de kleuters. Samen met ouders wordt er intensief samengewerkt om het optimale uit hun kind te halen.

Hoe kan jij bijdragen?
Deze functie past bij jou als je een interessante klus vindt om, in samenwerking met pedagogisch medewerker, een geïntensiveerde en doorlopende speel/leer- en begeleidingslijn voor deze leerlingen te creëren. Dus: heb je ervaring met jonge kinderen die onvoldoende taal tot hun beschikking hebben en kan je een passend antwoord geven op de (spraak-/taal-) ontwikkelingsvragen die deze kinderen stellen (o.a. door het vergroten van de woordenschat, woordbegrip en het bieden van ondersteuning bij het uiten en kanaliseren van emoties). Ben je communicatief vaardig in het contact met ouders? Kan je ouders betrekken door de verantwoordelijkheid voor een succesvolle start te delen en hen hierbij in te zetten en te ondersteunen? En vind je het leuk om samen te werken binnen een team van professionals? Ja? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden wij jou?
Je komt te werken bij Joannes XXIII, een school met aandacht voor elkaar, waar ruimte is voor ontwikkeling en eigenaarschap van leerlingen. Daarnaast bieden wij jou:

 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao primair onderwijs;
 • Een baan met startdatum zo snel mogelijk met een regulier dienstverband (1 jaar) met zicht op een vaste aanstelling voor onbepaalde tijd bij voldoende functioneren;
 • een parttime dienstverband: woensdag t/m vrijdag met een van WTF 0,5750
 • Reiskostenvergoeding, 8% vakantiegeld, dag van de leraar, 13e maand;
 • Toelage van 7.3% per maand tot en met eindeschooljaar 2022-2023
 • Begeleiding en coaching en samenwerking met experts. Je staat er niet alleen voor en je kunt altijd terugvallen op collega’s.
 • Een functie in een open team met een prettige werksfeer en gemotiveerde collega’s;
 • Een school waar de zorg voor het kind centraal staat, waar vervangers graag terugkomen en stagiaires voor in de rij staan.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan zijn we benieuwd naar jou! Stuur ons dan jouw motivatie en cv toe. Dat doe je naar Ronald Koopman (directeur): directie@joan23-sozko.nl. Neem ook een kijkje op onze website www.joan23.nl voor meer informatie. Wanneer je inhoudelijke vragen hebt kun je contact opnemen met Ronald Koopman telefoonnummer 06- 3089 7669 of stuur een mail naar bovenstaand emailadres.