Leraar ondersteuner en/of Onderwijsassistent Jenaplanschool Cleophas 0,4 tot 1,0 Fte in overleg

Stimuleer en motiveer jij de leerlingen uit de middenbouw in betekenisvol leren? Dan hebben wij bij Jenaplanschool Cleophas dé uitdaging voor jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een leraarnondersteuner/onderwijsassistent die onze leerlingen in de vertrouwen geeft en zo het verschil maakt. Klinkt dit als iets voor jou? Solliciteer dan als leraarondersteuner of onderwijsassistent op de Cleophas!

Wie zijn wij?

Het onderwijssysteem
De Cleophas is een Jenaplanschool. Jenaplanonderwijs draait om zelfstandigheid en benadrukt hoe mooi het is dat iedereen uniek en onvervangbaar is. Kinderen worden gestimuleerd om eigen verantwoordelijkheid te nemen, maar elkaar ook te helpen waar mogelijk. Bovendien leren ze van elkaars achtergrond, vaardigheden en kennis. Uiteraard worden ze hierbij gesteund en gemonitord door hun docent.

De school maakt onderdeel uit van een kleine, mensgerichte stichting (SOZKO), met twee andere scholen voor basisonderwijs. Klein maar fijn: als je wilt, kun je over veel onderwerpen meepraten en kun je je stempel drukken op het beleid. Graag zelfs.

De drie scholen binnen de stichting zijn qua leerlingenpopulatie erg verschillend, maar we willen wel steeds meer gaan samenwerken en beter gebruik van elkaar maken, of (indien gewenst) leerkrachten uitwisselen of op meerdere scholen inzetten. Als je daar interesse in hebt, kun je daar een rol in spelen.

Wat ga je als leraarondersteuner en/of onderwijsassistent bij ons doen?

Op de Cleophas werken we in de onderbouw in tweejarige stamgroepen, in de midden- en bovenbouw in driejarige stamgroepen. Als leraarondersteuner en/of onderwijsassistent zul je met name in de midden- en bovenbouw ondersteunen bij het leerproces van de kinderen.

Wat vragen wij van jou als leraarondersteuner en/of onderwijsassistent?

Jij bent, als echt mensenmens, je verzorgt (verlengde) instructie aan kleine groepjes. Daarnaast heb je om onze schoolambities te kunnen realiseren voldoende kennis van de leerlijnen en bij voorkeur ervaring (of tenminste affiniteit) met  Jenaplan onderwijs. Verder verwachten we van je dat je:

 • Diploma onderwijsassistent of leraarondersteuner, Pedagogiek, PABO of studerende hiervoor;
 • eventueel ervaring met het Jenaplan;
 • daadkrachtig en kan doorpakken als de situatie daartoe aanleiding geeft;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden die nodig zijn om samen te werken met ouders, leerlingen en collega’s;
 • niet snel opgeeft en weet dat humor helpt. Je bent gewoon een fijne collega!

Wat bieden wij jou als leraarondersteuner en/of onderwijsassistent?

Je komt te werken bij Jenaplanschool de Cleophaschool, een school met aandacht voor elkaar, waar ruimte is voor ontwikkeling en eigenaarschap van leerlingen. Daarnaast bieden wij jou:

 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao primair onderwijs;
 • Een baan met startdatum zo snel mogelijk, met uitzicht op een regulier dienstverband (1 jaar) met zicht op een vaste aanstelling voor onbepaalde tijd bij voldoende functioneren;
 • Een parttime tot fulltime dienstverband: 0,4 – 1,0 fte, twee tot vijf dagen in goed overleg;
 • Reiskostenvergoeding, 8% vakantiegeld, dag van de leraar, 13e maand;
 • Een functie in een open team met een prettige werksfeer en gemotiveerde collega’s;
 • Een school waar de zorg voor het kind centraal staat, waar vervangers graag terugkomen en stagiaires voor in de rij staan.

Sollicitatieprocedure

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur ons dan jouw motivatie (mag in briefvorm, mag ook anders) en cv toe.
Dat doe je naar: minke.wagenaar@cleophas-sozko.nl directeur Minke Wagenaar.
Neem ook een kijkje op onze website www.wijzijnsozko.nl voor meer informatie. Wanneer je inhoudelijke vragen hebt kun je contact opnemen met Minke Wagenaar, telefoonnummer 030-2614568 of stuur een mail naar bovenstaand emailadres.