Mentor Zij-instromers en startende leerkrachten

 

Vind je de leer- en ontwikkelingsprocessen bij leerkrachten interessant? Zou je graag zij-instromers en startende leerkrachten willen helpen om de kneepjes van het vak eigen te maken? Heb je ervaring met begeleiding van leerkrachten en affiniteit met coaching en ondersteuning?

Dan hebben wij bij Sozko dé uitdaging voor jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een Mentor Zij-instromers en startende leerkrachten. Iemand die deze starters vertrouwen geeft en zo voor hen het verschil maakt.

Klinkt dit als iets voor jou? Solliciteer dan als Mentor zij-instromer en startende leerkrachten bij Sozko!

Wie zijn wij?

Stichting (SOZKO) is een kleine stichting met drie scholen voor basisonderwijs. Klein maar fijn: als je wilt kun je over veel dingen meepraten en kun je je stempel drukken op het beleid. Graag zelfs!

De drie scholen zijn qua leerlingenpopulatie erg verschillend, maar we willen wel steeds meer gaan samenwerken en beter gebruik van elkaar maken, of indien gewenst leerkrachten uitwisselen of op meerdere scholen inzetten.  We investeren écht in nieuwe leerkrachten en zij-instromers, en dat houdt oa in dat we de begeleiding goed en structureel vormgeven.

We verwachten dat komende tijd vooral zij-instromers en nieuwe leerkrachten op de Joannes XXIII. De Joannes XXIII is gevestigd in de wijk Overvecht in Utrecht. Een echte grote-stadsschool, waar de leerkrachten heel veel kunt betekenen voor de leerlingen. De Joannes is een goede school, wiens resultaten al jaren bij de top 10% zit van Nederland voor vergelijkbare scholen. De Joannes heeft kleine klassen, veel onderwijsondersteunend personeel en een mooi nieuw gebouw. Maar ook de andere scholen zullen gebruik kunnen willen maken van jouw diensten.

 

Wat houdt de functie in?

 • Zorgen dat er een individueel begeleidingsplan ligt voor iedere startende leerkracht of zij-instromer de jij begeleidt.
 • Mentoring van startende leerkracht of zij-instromers. Dat betekent met hen in de klas staan, lesgeven voordoen, samendoen en laten nadoen waarbij je vervolgens feedback geeft. Ook bereid je af en toe samen lessen voor.
 • Afstemming en samenwerking hierbij met duo-leerkracht, IB-ers en bouwcoördinatoren

De inzet wordt besproken met de zij-instromer of startende leerkracht in kwestie, en afgestemd op diens behoeften.

 

Wat vragen wij van jou als Mentor van Zij-instromers en startende leerkrachten?

 • Ervaring als leerkracht in het primair onderwijs en met begeleiden en coachen van leerkrachten
 • Op de hoogte van recente ontwikkelingen in het onderwijs (methoden, ICT, leerlingadministratie etc)
 • Een laagdrempelige en empathische benadering van leerkrachten, team, ouders en kinderen;
 • Een constructief kritische houding en relativeringsvermogen.
 • Flexibiliteit om in te spelen op de vragen en behoefte van de zij-instromer of starter

We zoeken iemand voor maximaal 24 uur per week die een aantal nieuwe medewerkers begeleid. Het is ook denkbaar dat je het liefst maar één persoon begeleidt, en bijvoorbeeld 8 uur per week hiervoor beschikbaar bent. Dat is bespreekbaar. De functie kan dus door één persoon maar ook door meerderen samen worden ingevuld.

Deze functie staat nadrukkelijk ook open voor gepensioneerde leerkrachten die hun ervaring en kennis nog graag inzetten om nieuwe leerkrachten goed van start te laten gaan.

 

Wat bieden wij jou als Begeleider Zij-instromer en startende leerkrachten?

Je komt te werken bij Basisschool Joannes XXIII in ons Koersplan zeggen we dat ‘goede leerkrachten’ bij ons centraal staan en de Joannes XXIII maakt daar echt werk van. Regelmatig komen er experts in jouw klas, je kunt alle vragen stellen en ze geven je tips voor (nog) betere lessen. Daarnaast bieden wij jou:

 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao primair onderwijs;
 • Een parttime dienstverband, minimaal 8 en maximaal 24 uur
 • Reiskostenvergoeding, 8% vakantiegeld, dag van de leraar, 13e maand;
 • Een functie in een fijne stichting met een prettige werksfeer en gemotiveerde collega’s.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast geworden?

Dan nodigen wij jou graag uit voor een oriënterend gesprek. Stuur je motivatiebrief en CV naar bestuur@sozko.nl Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion Wiendels, bestuurder, tel. 06 3370 8128.

 

Sluitingsdatum van de vacature: maandag 6 december.