Stamgroepleider onderbouw op de Jenaplanschool Cleophas in Utrecht

1,0 fte
vast dienstverband

 

Wil jij een leuke baan in het Jenaplan onderwijs waar meer mogelijk is dan bij andere scholen? Heb jij affiniteit met het Jonge Kind? Dan hebben wij dé baan voor jou!

Over Jenaplanschool Cleophas en SOZKO

De Cleophas is een Jenaplanschool in Overvecht, één van de meest diverse wijken van Utrecht. De Cleophas is een prachtig gemengde school, behoorlijk uniek in Utrecht, en daar zijn we heel trots op. Deze mooie mix past erg goed bij de Jenaplangedachte, en als leerkracht kun je veel voor leerlingen betekenen. Ouders en leerkrachten zien deze mooie mix als een belangrijke reden voor de Cleophas te kiezen. Onze leerlingpopulatie is een afspiegeling van de huidige maatschappij. Daarmee kunnen we de Cleophas op een positieve manier de huidige maatschappij vorm geven in het onderwijs.

De Cleophas is een school met een fijne sfeer. Dat vinden we natuurlijk zelf; maar ook van invallers horen we dat ze graag terugkomen. Stagiaires staan in de rij en we horen dat ze zich snel onderdeel van het team voelen. We hebben ook een goede samenwerking en fijne relatie met de ouders van onze leerlingen.

Het gedachtengoed van het Jenaplanonderwijs staat centraal in ons onderwijs. We werken met stamgroepen waarin drie jaargroepen zijn vertegenwoordigd. Jenaplanonderwijs draait om zelfstandigheid en benadrukt hoe mooi het is dat iedereen uniek en onvervangbaar is. Kinderen worden van jongs af aan geholpen om eigen verantwoordelijkheid te nemen, maar ook om elkaar te helpen waar mogelijk. In de praktijk zien we dat terug in de dagelijkse gang van zaken in de klassen.

Het opleiden in de school nemen we heel serieus. We investeren altijd in onze leerkrachten om hen te helpen de Jenaplanwerkwijze in de vingers te krijgen en houden en soepel in de klassen toe te passen. Naast dat we zoeken naar mogelijkheden om binnen je taken extra tijd te geven voor onderwijsontwikkeling, hebben we ook een IB-er die veel in de klas is om mee te helpen en een mentor/coach die specifiek in dienst is om zij-instromers en startende leerkrachten in en buiten de klas te helpen.

De Cleophas heeft op dit moment een kleine 250 leerlingen, door de jaren heen zien we een langzame maar gestage groei. Leerlingen en ouders zijn tevreden, van veel leerlingen horen we jaren later nog terug dat ze zo’n fijne tijd op de Cleophas hebben gehad.

De Cleophas zit in een prachtig modern schoolgebouw met veel faciliteiten, waardoor er van alles mogelijk is. Er werken ongeveer 30 collega’s op de school. In het gebouw is ook een VVE gevestigd, waarmee we nog nauwer willen samenwerken.

De Cleophas maakt onderdeel uit van SOZKO, een kleine (van origine katholieke) onderwijsstichting met 3 basisscholen in Utrecht Noord. We zoeken steeds meer de samenwerking tussen de scholen, zodat we kunnen profiteren van elkaars kennis en elkaar kunnen helpen als er bijzondere vraagstukken zijn. Op de website staat het Koersplan van de stichting, zie ook: https://wijzijnsozko.nl/koersplan-2021-2024

 

De functie: stamgroepleider onderbouw

Vanwege het vertrek van een collega zoeken we na de zomervakantie een stamgroepleider onderbouw voor 1,0 fte. Mocht je minder dagen beschikbaar zijn, word je ook van harte uitgenodigd te reageren.

We zoeken natuurlijk iemand die enthousiast wordt van hetgeen we hierboven hebben beschreven.

Daarnaast hopen we dat jij:

 • logischerwijs een groot hart hebt voor kinderen
 • bevoegd leerkracht bent óf in opleiding bent op de PABO om je bevoegdheid te halen.
 • weet wat Jenaplanonderwijs is en er ervaring mee hebt dan wel er tenminste veel zin in hebt om je het Jenaplanonderwijs eigen te maken
 • bij voorkeur afgestudeerd op specialisatie Jonge Kind
 • goed kan communiceren met ouders
 • en natuurlijk een betrouwbare en fijne collega bent

 

Wat bieden wij jou?

We bieden je alles wat hierboven staat en heten je graag welkom in ons mooie team!

Daarnaast bieden wij jou:

 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao primair onderwijs;
 • Een baan met startdatum 1 augustus 2024;
 • Een fulltime dienstverband van 1,0 fte, ook parttime is bespreekbaar;
 • Indien je al bevoegd bent ontvang je bij Sozko direct een vast dienstverband;
 • Een extra reiskostenvergoeding van 40% bovenop de reiskostenvergoeding volgens de CAO PO, 8% vakantiegeld en een 13e maand.

 

Sollicitatieprocedure

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur ons dan jouw motivatie (mag in briefvorm, mag ook anders) en cv toe. Dat doe je naar: directie@cleophas-sozko.nl directeur Maaike de Mooy

Neem ook een kijkje op onze website www.wijzijnsozko.nl.

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met Maaike via telefoonnummer 030-2614568 of stuur een mail.

 

Privacyverklaring Sollicitanten