Kom werken op de WOW!-Academie!!

 

Basisschool Joannes XXIII is op zoek naar een onderwijsassistent voor de WOW!- Academie!

Wow! staat voor Weten Over de Wereld.

Vind je het leuk om samen met een enthousiaste leerkracht op school de kinderen naar de wereld te brengen en de wereld naar de kinderen? En samen met je collega aan enthousiaste en gemotiveerde kinderen mooie lessen te geven?

De kinderen werken aan allerlei interessante thema’s. elke periode wordt 1 thema uitgewerkt dat aansluit bij de leefwereld van de kinderen en dan verder zal worden uitgediept.

Langere tijd werken rondom hetzelfde thema vergroot en verdiept de woordenschat en kennis. Hierdoor zullen de kinderen  steeds rijkere en complexere inhouden begrijpen, wat er weer voor zorgt dat zij hun kennis verder verdiepen.

De kinderen schrijven en praten over deze leuke en mooie onderwerpen, maken samenvattingen, aantekeningen, beantwoorden vragen schriftelijk en mondeling, bedenken zelf vragen over een tekst, interviewen mensen, gaan op excursie en nog veel meer.

Kennis krijg je door er met anderen over te praten en het actief gebruiken van de taal stimuleert weer de taalontwikkeling van de kinderen. Daarom zijn de kinderen in deze lessen mondeling en schriftelijk bezig in de lessen.

Hierdoor vergroten de kinderen hun woordenschat. En woordenschat en kennis van de wereld  zijn belangrijke vaardigheden voor het begrijpend lezen en luisteren! En een goede vaardigheid in het begrijpend lezen vergroot de kansen van de kinderen op veel gebieden! Voor het lezen voor plezier, maar ook om goed te kunnen functioneren als burger. En het vergroot later ook de kansen op een baan, want steeds meer beroepen vereisen het gebruik en het begrijpen van moeilijke teksten.

Het zijn naschoolse lessen voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8. Voor de kinderen van de groepen 5 en 6 worden deze lessen op de maandag gegeven van 14.30-17.00 uur en de kinderen van de groepen 7 en 8 krijgen de lessen op de dinsdag. De groepen zijn niet groter dan 15 kinderen.

Samen met je collega krijg je veel tijd om voor te bereiden. Je werkdag begint dan om 11.15 uur. Dat betekent dat je drie uur de tijd hebt om samen de lessen en thema’s voor te bereiden. Je hebt dan een werkdag van 6 uur.

“Als je kinderen woorden leert, leer je ze niet altijd kennis, maar als je ze kennis leert, leren ze altijd woorden.”(Catherine Snow)

Vind je dit leuk en interessant? Schrijf dan een motivatiebrief en  cv en stuur dat via de mail directie@joan23-sozko.nl naar Ronald Koopman (directeur basisschool Joannes XXIII).
Wij zullen dan kandidaten oproepen voor een gesprek. Het is echt een hele leuke baan, dus reageer!!

Kijk ook eens op www.joan23.nl!