Zij-instromer Joannes XXIII

Wil jij de overstap maken naar een baan in het basisonderwijs?

Wij zoeken een enthousiaste persoon die de overstap willen maken naar een baan als leraar primair onderwijs in groep 7 van onze school Joannes XXIII

  • Heb je een baan, maar droom je ervan om voor de klas te staan?
  • Heb jij een bachelor afgerond op hbo- of universitair niveau, maar geen lesbevoegdheid voor het primair onderwijs?
  • Wil jij werken in een mensgerichte organisatie, waar kinderen centraal staan?

Kom bij de Joannes XXIII!

Een wereldschool in Overvecht, dat is de Joannes XXIII. Gevestigd in één van de meest diverse wijken van Utrecht, is de Joannes XXIII een school waar je van grote betekenis bent voor de leerlingen. De Joannes XXIII heeft daarbij een sterk track record: enkele jaren geleden scoorden de leerlingen in groep 8 de tweede hoogste eindscore van heel Utrecht. Dit uitzonderlijke resultaat hebben we (nog?) niet herhaald, maar de Joannes XXIII blijft een goede school waar we veel uit de kinderen halen.

Goede resultaten zijn daarbij één ding, maar er wordt minstens zo veel geïnvesteerd in de hele breedte van wat kinderen kunnen leren. De Joannes XXIII is een school met hoge ambities, waar veel ontwikkeld wordt. Belangrijke elementen zijn:

  • Het programma van ‘de Vreedzame School’ wordt al jaren toegepast en doorontwikkeld
  • De Joannes XXIII heeft zelf de WOW-academie ontwikkeld: naschoolse lessen over de wereld, om die wereld open te leggen voor iedere leerling
  • De Joannes XXIII is op weg om een HPS school te worden. Deze innovatie is in 2022 gestart en loopt.
  • De Joannes XXIII is sinds enige tijd een familieschool: dit betekent extra investeringen in het contact met de ouders.
  • Er is afgelopen jaar een ‘verbindingsgroep’ gestart: een kleine kleutergroep, specifiek voor kinderen die moeite hebben met de overstap op 4-jarige leeftijd naar het basisonderwijs. Kinderen krijgen extra ondersteuning en de klas is dubbelbemand door een leerkracht en een pedagogisch medewerker.

De Joannes XXIII heeft op dit moment ongeveer 190 leerlingen. Zij zijn heel tevreden over hun school Bij het laatste leerling tevredenheidsonderzoek gaven zij hoge cijfers, gemiddeld een 8,2. We vinden het belangrijk dat kinderen weten waar zij aan toe zijn, en werken daarom met heldere regels. Kinderen herkennen dit: zij geven de school op dit punt een 8,9.

De Joannes XXIII zit in een prachtig nieuw schoolgebouw met veel faciliteiten, waardoor er van alles mogelijk is. Er werken ongeveer 25 collega’s op de school en er heerst een prettige sfeer. In het gebouw is ook een VVE gevestigd, waarmee we nog nauwer willen samenwerken.

De Joannes maakt onderdeel uit van SOZKO, een kleine (van origine katholieke) onderwijsstichting met 3 basisscholen in Utrecht Noord. Omdat we zo klein zijn wordt iedereen die mee wil praten over het beleid en de ontwikkelingen binnen het onderwijs ook echt gehoord. Voor meer informatie zie https://wijzijnsozko.nl 

Begeleiding

Binnen Sozko hebben we de ondersteuning van zij-instromers goed georganiseerd. Mentoren die in de klas mee doen, intervisiebijeenkomsten met andere starters, vergoeding van scholingskosten.

We zorgen ervoor dat je de (gedeelde) verantwoordelijkheid voor een groep krijgt en dat je ook andere dingen in de scholen kunt doen. Momenteel zoeken we een zij-instromer die samen met een leerkracht de verantwoordelijkheid voor groep 7 wil oppakken.

Tot nu toe hebben alle zij-instromers die bij Sozko zijn gestart ook daadwerkelijk hun bevoegdheid gehaald.

We hebben goede ervaringen met zij-instromers die eerst starten als leraar ondersteuner en in die hoedanigheid de school en hun klas leren kennen, en daarna aan de slag gaan als zij-instromer. Deze mogelijkheid is altijd bespreekbaar.

Ben je enthousiast geworden?

Dan nodigen wij jou graag uit voor een kennismakingsgesprek. Stuur je motivatiebrief en CV naar ronald.koopman@joan23-sozko.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ronald Koopman, directeur, tel. 06-30897669

 

 

Privacyverklaring Sollicitanten