Zij-instromer Groep 1-2

0,6 – 0,8 fte

3-4 dagen per week

Durf de uitdaging aan!

Wij zoeken een enthousiasteling die de overstap wil maken naar een baan als leraar primair onderwijs bij onze basisschool De Beiaard.

 • Heb je een baan, maar droom je ervan om voor de klas te staan?
 • Heb jij een bachelor afgerond op hbo- of universitair niveau, maar geen lesbevoegdheid voor het primair onderwijs?
 • Wil jij werken in een mensgerichte organisatie, waar kinderen centraal staan?

Solliciteer dan als zij-instromer op de Beiaard!

Wie zijn wij?

De Beiaard is een kleinschalige school in de wijk Tuindorp-Oost, waar iedereen elkaar kent. Er heerst een open, informele en persoonlijke sfeer.  Als van oorsprong katholieke basisschool besteden we aandacht aan het omgaan met elkaar en de wereld om ons heen. We maken hierbij gebruik van KIVA.

Onze leerlingen verlaten de Beiaard als sociaal vaardige, zelfstandige kinderen met zelfvertrouwen, zelfkennis, weerbaarheid en veerkracht. Onze leerlingen kunnen door hun brede ontwikkeling van kennis en kunde volwaardig deelnemen aan de huidige en toekomstige samenleving.

De Beiaard wil dat kinderen in een rijke leeromgeving leren, waar spelen en creativiteit belangrijke elementen zijn. Ook voor de hele jonge kinderen is dit de basis om te komen tot ontwikkeling.  Spel is van waarde voor verschillende gebieden van de kinderlijke ontwikkeling; de emotionele ontwikkeling, de sociale ontwikkeling en de intellectuele ontwikkeling.

Er is ruimte om te kijken naar de individuele behoeften van het kind en er is zicht op de ontwikkeling van het kind. Kinderen én leerkrachten leren van en met elkaar. Kinderen leren onder andere van elkaar door verticale activiteiten.

De school maakt onderdeel uit van een kleine, mensgerichte stichting (SOZKO), met twee andere scholen voor basisonderwijs. Klein maar fijn: als je wil kun je over veel meepraten en kun je je stempel drukken op het beleid. Graag zelfs.

De drie scholen binnen de stichting zijn qua leerlingenpopulatie erg verschillend, maar we willen wel steeds meer gaan samenwerken en beter gebruik van elkaar maken, of indien gewenst leerkrachten uitwisselen of op meerdere scholen inzetten. Als je daar interesse in hebt kun je daar een rol in spelen.

Wat ga je bij ons doen?

Als zij-instromer ga je in groep 1-2 aan de slag. We werken met een methode voor technisch lezen (LIST), waarbij leesvaardigheid en leesplezier hand in hand gaan en we in school werken aan een echte leescultuur. Ook het bieden van uitdagend onderwijs voor alle leerlingen en dit integreren in het reguliere onderwijsaanbod is een belangrijk speerpunt op onze school. Onze school heeft daarnaast aandacht voor de persoonlijke en creatieve ontwikkeling van leerlingen, onder meer door een vakleerkracht handvaardigheid, een vakleerkracht muziek en verticale activiteiten tussen leerlingen.

Wat vragen wij van jou ?

Jij bent, als echt mensenmens, in staat om kinderen tot leren te laten komen en hebt logischerwijs een groot hart voor kinderen.

Verder verwachten we van je dat je:

 • op korte termijn beschikbaar bent en begin 2024 kan starten met het zij-instromerstraject;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden die nodig zijn om samen te werken met ouders, leerlingen en collega’s;
 • niet snel opgeeft en weet dat humor helpt.

Begeleiding

Er zijn al een aantal zij-instromers werkzaam binnen Sozko, en samen met de nieuwe zij-instromers willen we regelmatig bijeenkomsten en intervisie organiseren. We zorgen ervoor dat je de (gedeelde) verantwoordelijkheid voor een groep krijgt en dat je ook andere dingen in de scholen kunt doen. We willen ervaren leerkrachten samen met jou laten werken in de klas en na schooltijd.

Opleiding tot leerkracht

Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden tot het vergoeden van de scholingskosten die gepaard gaan met het halen van de lesbevoegdheid. Er bestaan verschillende scholingsmogelijkheden. Je kunt direct als zij-instromer beginnen, je kunt eerst ervaring opdoen als leraarondersteuner, je kunt de deeltijd PABO of flexibele deeltijd PABO doen. We denken met je mee.

Wat bieden wij jou ?

Je komt te werken bij de Beiaard , een school met aandacht voor elkaar, (waar ruimte is voor ontwikkeling en eigenaarschap ) van leerlingen. Daarnaast bieden wij jou:

 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao primair onderwijs;
 • Een baan met startdatum op korte termijn met in eerste instantie een tijdelijk dienstverband ivm het nog ontbreken van de lesbevoegdheid;
 • een parttime dienstverband voor 3 a 4 dagen per week;
 • Reiskostenvergoeding, 8% vakantiegeld, dag van de leraar, 13e maand;
 • Een functie in een open team met een prettige werksfeer en gemotiveerde collega’s.

Een school waar de zorg voor het kind centraal staat, waar vervangers graag terugkomen en stagiaires voor in de rij staan.

Sollicitatieprocedure

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Mooi, we zijn benieuwd naar jou!

Stuur ons dan jouw motivatie en cv toe. Dat doe je naar: directie@debeiaard-sozko.nl.

Voor een beeld van de school kun je kijken op https://www.debeiaard-utrecht.nl

 

Neem ook een kijkje op onze website www.wijzijnsozko.nl voor meer informatie. Wanneer je inhoudelijke vragen hebt kun je contact opnemen met Maaike de Mooy (directeur), telefoonnummer 030-2713531 of stuur een mail naar bovenstaand emailadres.

 

Privacyverklaring Sollicitanten