Leerkracht groep 1-2

De Beiaard te Utrecht

1,0 fte

ook parttime bespreekbaar

vast dienstverband

Stimuleer en motiveer jij de leerlingen uit de onderbouw in betekenisvol leren? Dan hebben wij bij de Beiaard dé uitdaging voor jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een leerkracht die onze leerlingen in de onderbouw vertrouwen geeft en zo het verschil maakt. Klinkt dit als iets voor jou? Solliciteer dan als leerkracht op de Beiaard!

 

Wie zijn wij?

De Beiaard is een kleinschalige school in de wijk Tuindorp-Oost, waar iedereen elkaar kent. Er heerst een open, informele en persoonlijke sfeer.  Als van oorsprong katholieke basisschool besteden we aandacht aan het omgaan met elkaar en de wereld om ons heen. We maken hierbij gebruik van KIVA.

Onze leerlingen verlaten de Beiaard als sociaal vaardige, zelfstandige kinderen met zelfvertrouwen, zelfkennis, weerbaarheid en veerkracht. Onze leerlingen kunnen door hun brede ontwikkeling van kennis en kunde volwaardig deelnemen aan de huidige en toekomstige samenleving. 

De Beiaard wil dat kinderen in een rijke leeromgeving leren, waar spelen en creativiteit belangrijke elementen zijn. Ook voor de hele jonge kinderen is dit de basis om te komen tot ontwikkeling.  Spel is van waarde voor verschillende gebieden van de kinderlijke ontwikkeling; de emotionele ontwikkeling, de sociale ontwikkeling en de intellectuele ontwikkeling.  

Er is ruimte om te kijken naar de individuele behoeften van het kind en er is zicht op de ontwikkeling van het kind. Kinderen én leerkrachten leren van en met elkaar. Kinderen leren onder andere van elkaar door verticale activiteiten.  

De school maakt onderdeel uit van een kleine, mensgerichte stichting (SOZKO), met twee andere scholen voor basisonderwijs. Klein maar fijn: als je wil kun je over veel meepraten en kun je je stempel drukken op het beleid. Graag zelfs.

De drie scholen binnen de stichting zijn qua leerlingenpopulatie erg verschillend, maar we willen wel steeds meer gaan samenwerken en beter gebruik van elkaar maken, of indien gewenst leerkrachten uitwisselen of op meerdere scholen inzetten. Als je daar interesse in hebt kun je daar een rol in spelen.

 

Wat ga je als leerkracht bij ons doen?

Als leerkracht ga je in groep 1-2 aan de slag, maar er zijn ook andere opties. We werken met een methode voor technisch lezen (LIST), waarbij leesvaardigheid en leesplezier hand in hand gaan en we in school werken aan een echte leescultuur. Ook het bieden van uitdagend onderwijs voor alle leerlingen en dit integreren in het reguliere onderwijsaanbod is een belangrijk speerpunt op onze school. Onze school heeft daarnaast aandacht voor de persoonlijke en creatieve ontwikkeling van leerlingen, onder meer door een vakleerkracht handvaardigheid, een vakleerkracht muziek en verticale activiteiten tussen leerlingen.

 

Wat vragen wij van jou als leerkracht?

Jij bent, als echt mensenmens, in staat om kinderen tot leren te laten komen en hebt logischerwijs een groot hart voor kinderen. Daarnaast heb je om onze schoolambities te kunnen realiseren voldoende kennis van de leerlijnen. Verder verwachten we van je dat je:

 • de Pabo hebt afgerond of bent in de afrondende fase;
 • kunt werken met groeps- en individuele plannen;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden die nodig zijn om samen te werken met ouders, leerlingen en collega’s;
 • niet snel opgeeft en weet dat humor helpt.

Kortom: je bent gewoon een fijne collega!

Wat bieden wij jou als leerkracht?

Je komt te werken bij de Beiaard , een school met aandacht voor elkaar, (waar ruimte is voor ontwikkeling en eigenaarschap ) van leerlingen. Daarnaast bieden wij jou:

 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao primair onderwijs;
 • Een baan met startdatum 1 augustus 2024 (eerder ook mogelijk);
 • Een fulltime dienstverband: 1,0 fte;
 • Parttime is ook bespreekbaar;
 • Indien bevoegd ontvang je bij Sozko direct een vast dienstverband;
 • Ruime reiskostenvergoeding (40% bovenop de huidige CAO regeling), 8% vakantiegeld en een 13e maand;
 • Een functie in een open team met een prettige werksfeer en gemotiveerde collega’s;

Een school waar de zorg voor het kind centraal staat, waar vervangers graag terugkomen en stagiaires voor in de rij staan.

 

Sollicitatieprocedure

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Mooi, we zijn benieuwd naar jou!

Stuur ons dan jouw motivatie en cv toe. Dat doe je naar: sherida.worm@debeiaard-sozko.nl (directeur). Voor een beeld van de school kun je kijken op https://www.debeiaard-utrecht.nl

 

Neem ook een kijkje op onze website www.wijzijnsozko.nl voor meer informatie. Wanneer je inhoudelijke vragen hebt kun je contact opnemen met Sherida Pothoven-Worm (directeur), telefoonnummer 030-2713531 of stuur een mail naar bovenstaand emailadres.

 

 

Privacyverklaring Sollicitanten