Zij-instromer

 

 

Wij zoeken enthousiastelingen die de overstap willen maken naar een baan als leraar primair onderwijs bij onze stichting Sozko.

  • Heb je ervaring in een andere sector, maar droom je ervan om voor de klas te staan?
  • Heb jij een opleiding afgerond op hbo- of universitair?

Wie zijn wij?

Kom bij Sozko!

Sozko is een bijzondere stichting:

  • We zijn klein: drie scholen. Dat betekent dat er korte lijntjes zijn, dat je gezien en gehoord wordt, en dat je als je wil je stempel kan drukken op ontwikkelingen.
  • We zijn heel divers: de scholen hebben heel verschillende leerlingpopulaties, werken met andere concepten, zijn gevestigd in een verschillende wijk in Utrecht. Dat brengt mogelijkheden om veel verschillende dingen te leren.
  • We hebben net een nieuw Koersplan gemaakt, waarin we schrijven wat we de komende jaren willen bereiken. Onze doelstellingen zijn realistisch, enthousiast en inhoudelijk. Je kunt je opwerpen om één van de doelstellingen te gaan realiseren, uiteraard samen met anderen.
  • We zijn financieel gezond. Dat betekent baanzekerheid voor medewerkers en genoeg middelen om te investeren in nieuwe ontwikkelingen.

Meer info over onze stichting en onze scholen vind je op onze website, www.wijzijnsozko.nl

 

Hoe wil jij jouw leertraject vormgeven?

Wij gaan graag met je in gesprek over alle mogelijkheden voor jouw leertraject. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het vergoeden van de scholingskosten die gepaard gaan met het halen van de lesbevoegdheid. Er bestaan verschillende scholingsmogelijkheden. Je kunt direct als zij-instromer beginnen, je kunt eerst een half jaar ervaring opdoen als leraarondersteuner, je kunt de deeltijd PABO of flexibele deeltijd PABO doen. We denken met je mee.

 

Wij begeleiden jou als Zij-instromer

Begeleiding

We hebben de begeleiding voor onze zij-instromers goed geregeld. Er zijn al een aantal zij-instromers werkzaam binnen Sozko, en zij worden allemaal zowel in de klas als daarbuiten begeleid. Veelal staan ze een deel van de schooltijd samen met een DUO of een begeleider. We organiseren voor zij-instromers en startende leerkrachten regelmatig coaching, bijeenkomsten en intervisie. We zorgen ervoor dat je de (gedeelde) verantwoordelijkheid voor een groep krijgt en dat je ook andere dingen in de scholen kunt doen. We willen ervaren leerkrachten samen met jou laten werken in de klas en na schooltijd.

 

Wat bieden wij jou als Zij-instromer?

Je komt te werken bij Basisschool Joannes XXIII Een echte grote-stadsschool, waar je heel veel kunt betekenen voor de leerlingen. De Joannes is een goede school, wiens resultaten al jaren bij de top 10% zit van Nederland voor vergelijkbare scholen. De Joannes heeft kleine klassen, veel onderwijsondersteunend personeel en een mooi nieuw gebouw. In ons Koersplan zeggen we dat ‘goede leerkrachten’ bij ons centraal staan en de Joannes maakt daar echt werk van. Regelmatig komen er experts in jouw klas, je kunt alle vragen stellen en ze geven je tips voor (nog) betere lessen. Daarnaast bieden wij jou:

  • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao primair onderwijs;
  • een parttime dienstverband: 3 dagen (24 uur)
  • Reiskostenvergoeding, 8% vakantiegeld, dag van de leraar, 13e maand;
  • Een functie in een open team met een prettige werksfeer en gemotiveerde collega’s.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast geworden?

Dan nodigen wij jou graag uit voor een oriënterend gesprek. Stuur je motivatiebrief en CV naar bestuur@sozko.nl Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion Wiendels, bestuurder, tel. 06 3370 8128.

Sluitingsdatum van de vacature: maandag 6 december.